TandHjälpen Traditionell tandvård

Traditionell tandvård

Traditionell tandvård

Traditionell tandvård är den form av tandvård som har praktiserats i århundraden. Den fokuserar på att förebygga och behandla tandproblem genom att rengöra tänderna, ta bort plack och tandsten, och laga hål. Traditionell tandvård utförs av tandläkare och tandhygienister.

Rengöring av tänder

Rengöring av tänder är den viktigaste delen av traditionell tandvård. Tandläkare och tandhygienister använder olika verktyg för att rengöra tänderna, inklusive tandborste, tandtråd och tandspik. De tar bort plack och tandsten, som är två huvudkomponenter i hål.

Ta bort plack och tandsten

Plack är en mjuk, bakteriefylld beläggning som bildas på tänderna. Om plack inte avlägsnas regelbundet kan det hårdna till tandsten. Tandläkare och tandhygienister använder olika verktyg för att ta bort plack och tandsten, inklusive ultraljud, skalpell och blästersand.

Laga hål

Hål är en av de vanligaste tandproblemen. De orsakas av bakterier som bryter ner emaljen, den yttre ytan på tanden. Om hålet är litet kan det fyllas med kompositfyllning. Om hålet är stort kan det behöva lagas med en krona eller bro.

Förebyggande tandvård

Traditionell tandvård fokuserar också på att förebygga tandproblem. Detta kan göras genom att:

  • Borsta tänderna två gånger om dagen, i två minuter varje gång.
  • Använd tandtråd en gång om dagen.
  • Se tandläkaren regelbundet, minst var sjätte månad.
  • Ät en hälsosam kost.

Traditionell tandvård är en effektiv metod för att hålla tänderna friska. Genom att följa tandläkarens rekommendationer kan du minska risken för tandproblem och behålla ett friskt och vackert leende.