TandHjälpen Estetisk tandvård

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård är en typ av tandvård som fokuserar på att förbättra utseendet på tänderna. Den kan hjälpa till att korrigera missfärgningar, missbildningar och andra estetiska problem.

Vanliga estetiska tandvårdsbehandlingar inkluderar:

  • Tandblekning: Tandblekning är en behandling som kan användas för att bleka tänderna och ge dem en ljusare färg. Det finns olika typer av tandblekning, till exempel hemmablekning och professionell blekning.
  • Tandfyllning: Tandfyllning kan användas för att reparera hål eller andra skador på tänderna. Det finns olika typer av tandfyllning, till exempel kompositfyllning och porslinsfyllning.
  • Tandkrona: En tandkrona är en konstgjord tand som placeras över en skadad eller missformad tand. Kronor kan användas för att förbättra utseendet på tänderna, skydda tänderna från ytterligare skador eller reparera tänder som har blivit skadade av trauma eller karies.
  • Tandfasader: Tandfasader är tunna, skalformade skivor som fästs på framsidan av tänderna. Fasader kan användas för att förbättra utseendet på tänder som är missfärgade, missbildade eller skadade.
  • Tandimplantat: Tandimplantat är konstgjorda rötter som placeras i käken för att ersätta saknade tänder. Implantat kan användas för att förbättra utseendet på leendet och återställa bettfunktionen.

Estetisk tandvård kan vara ett bra alternativ för personer som vill förbättra utseendet på sina tänder. Behandlingarna kan vara relativt snabba och enkla och kan ge betydande resultat. Det är dock viktigt att prata med en tandläkare om vilka behandlingar som är rätt för dig.

Estetisk tandvård kan också vara ett bra alternativ för personer som upplever social ångest på grund av sina tänder. Ett vackert leende kan öka självförtroendet och förbättra livskvaliteten.